Tempat Makan Best Di Homestay Fayyadhah 2-Bukit Rangin Kuantan ~ HOMESTAY FAYYADHAH KUANTAN

Khamis, 10 Disember 2015

Tempat Makan Best Di Homestay Fayyadhah 2-Bukit Rangin Kuantan


 Review tempat makan yang best & menarik untuk dikunjungi di Kuantan berdekatan Homestay Fayyadhah 2- Bukit RanginUntuk pengetahuan, Homestay Fayyadhah 2, merupakan kawasan perumahan yang baru, jadi para tetamu perlu keluar dari kawasan perumahan untuk menjamu selera.Tapi, jangan risau kerana terdapat banyak gerai atau kedai makan yang sedap- sedap untuk dikunjungi yang dekat di kawasan homestay. Antaranya lokasi wajib yang perlu anda kunjungi ialah di :


Restoran Sedap Weh


* Lokasi restoran ini berhadapan dengan Homestay, para tetamu perlu membuat pusingan U sahaja sebelum lampu isyarat untuk sampai. 

*Apa yang menarik dan tertarik adalah menu yang disediakan iaitu Paeh Patin Bakar & daging salai masak lemak cili api. Memang  menu wajib untuk anda merasai keenakan paeh patin bakar yang dimasak bersama tempoyak. 


* Bagi yang tidak makan ikan patin jangan khuatir, kerana menu- menu lain juga turut disediakan antaranya ayam masak merah, ikan goreng, daging masak kicap, sayur-sayuran goreeng dan pelbagai jenis lauk.

*Restoran ini juga dibuka pada waktu malam, menyediakan masakan panas.


Restoran Sedap Weh di sebelah malam 

Restoran Sedap Weh 

Paeh patin yang dibakarPaeh patin 

Paeh patin bahagian badan

Daging salai masak lemak cili api* Selain itu juga,  di kawasan bukit rangin juga terdapat pelbagai gerai makan turut dibuka. Para pengunjung juga boleh menikmati sarapan pagi, makan tengahari dan juga makan malam. 

* Di kawasan Kolej Shahputra juga terdapat pelbagai gerai makan untuk dikunjungi. Kesimpulannya para pengunjung tidak perlu risau sekiranya ingin mencari tempat makan, kerana pelbagai gerai mkan yang berdekatan di sekitar Homestay Fayyadhah 2- Bukit Rangin Kuantan.


Pelbagai kedai di kawasan Kolej Shahputra


0 ulasan:

Catat Ulasan