Homestay Untuk Sewaan Bilik Bermula April 2018 ~ HOMESTAY FAYYADHAH KUANTAN

Selasa, 3 April 2018

Homestay Untuk Sewaan Bilik Bermula April 2018
Pihak Homestay Fayyadhah kini telah membuka Homestay untuk
 Sewaan Bilik harian ataupun bulanan.


Pihak Homestay Fayyadhah sering kali,  ditanya oleh para tetamu untuk mendapatkan sewaan bilik sahaja, tidak mahu sewa satu rumah kerana jumlah yang menginap adalah sedikit. Biasanya Seorang  Dua sahaja, pastinya mereka ingin menyewa 1 bilik sahaja.

Oleh yang demikian, pihak kami telah merealisasikan kehendak tetamu yang hanya mahu sewa bilik.  Maka wujudnyalah Homestay Fayyadhah Untuk Sewaan Bilik.

Apa yang menarik homestay dari kami kali ini adalah para tetamu bukan sahaja dapat menginap bilik yang dilengkapi aircond, water heater di bilik air, jenis katil juga dapat dipilih sama ada mahu bersaiz Single ataupun Queen.  

Malahan para tetamu juga boleh memasak ada kami sediakan ruang memasak. Selain itu juga, pihak kami juga menyediakan mesin basuh. Macam duduk 1 rumah yang lengkap dengan peralatan memasak, mesin basuh serta peti ais. Eh TV tiada ke? Sudah tentulah ada Tv di ruang tamu. Anda juga boleh rehat di ruang tamu yang dilengkapi dengan TV.

Dah ada TV cari pulak iron, iron beserta papan iron kami juga sediakan. Jangan risau lengkap tersangat lengkap seperti  sebuah homestay. 

Dapat pulak dengan Harga Murah serendah RM 50 sahaja untuk 1 malam. Hotel Bajet pun tidak dapat harga serendah RM50 siap kelengkapan boleh memasak & membasuh. Tidak perlu pening-pening, cari sahaja Homestay Fayyadhah Medan Warisan Untuk Sewaan Bilik.

 Apa yang pasti bilik memang tidak sempit, ada ruang nak solat, nak berehat di tepi katil pun boleh, selesa sangat2.

Lokasi, Jangan ditanyalah, memang tersangatlah  strategic kedudukan di tengah bandar kuantan. Nak ke mana cakap sahaja memang dekat sangat. Nak ke HTAA 5 minit sahaja, Giant 3 minit sahaja, Stadium Darul Makmur 5 minit sahaja. ECM, Capital City Mall tidak sampai 10 minit. Badan2 kerajaan juga dekat dalam 5 minit sahaja.

Malam-malam lapar pulak, tidak perlu bimbang turun bawah jalan kaki tidak perlu naik sebarang kenderaan, banyak kedai makan pilih sahaja. Nak makan Steamboat, sate, masakan panas, western food, shell out, banyak sangat pening nak pilih. 1 malam belum tentu dapat rasa semua kedai makan kawasan berdekatan. Tidak mengapa tambah 1 malam lagi menginap di Homestay Fayyadhah esok malam boleh sambung makan shell out pula.

Admin belanja sikit gambar-gambar proses pembinaan di homestay.

Proses menghias Ruang tamuRuang tamu bertemakan hijau - sejuk mata memandangRuang tamu bertemakan hijau - sejuk mata memandang


Ruang tamu bertemakan hijau - sejuk mata memandang


Ruang tamu dilengkapi Sofa beserta TV


Ruang makanBilik Air, upgrade mangkuk tandas yang lebih selesa<<< Antara Bilik Yang Disediakan >>>


Bilik 1 >
 2  Katil bersaiz Queen
Aircond 1.0hp
1 Bilik Air beserta Water Heater
Sejadah di setiap bilik

Bilik 2 >
1 Katil bersaiz Queen
Aircond 1.0hp
1 Bilik Air beserta Water Heater
Sejadah di setiap bilik

Bilik 3 >
2 Katil bersaiz Single
Aircond 1.0hp
1 Bilik Air beserta Water Heater
Sejadah di setiap bilik
Sejadah di setiap bilik

Ruang Tamu >
Sofa beserta TV
Iron beserta papan iron

  Dapur >
Disediakan tong gas beserta peralatan memasak (sudip & senduk )
Kuali, periuk & kettle eletrik
Pinggan, mangkuk, sudu & garfu
Ruang Membasuh >
Mesin Basuh
Ampaian Kain

Ruang Makan >
Meja Makan

·         Ruang tamu, ruang dapur, ruang makan, ruang membasuh adalah terbuka untuk kegunaan tetamu yang menginap0 ulasan:

Catat Ulasan