HOMESTAY FAYYADHAH KUANTAN

Homestay Fayyadhah 1 - Medan Warisan Kuantan

Homestay Apartment - 3 bilik 2 tandas - Aircond di ruang tamu dan bilik utama

RM 150 / Night

Homestay Fayyadhah 2 - Bukit Rangin Kuantan

Rumah Teres Setingkat - 3 bilik 3 tandas - Aircond di ruang tamu

RM 150 / Night

Homestay Fayyadhah 3 - Cenderawasih Kuantan

Rumah Teres 2 Tingkat - 3 bilik 3 tandas - Aircond di bilik utama

RM 250 / Night

Bilik

Bilik utama dilengkapi penghawa dingin dan water heater(shower)

Ruang Makan

Dilengkapi meja makan untuk keselesaan ketika santapan seisi keluarga

Dapur basah dan kering

Kelengkapan dapur untuk kemudahan memasak disediakan dan peralatan lain seperti mesin basuh, peti ais dll.

Selamat Datang

Nikmati percutian anda dengan penginapan yang selesa di Homestay Fayyadhah

Sabtu, 21 April 2018

Homestay Kuantan Murah - Bilik Murah Untuk Sewa Harian atau Bulanan



S.E.L.A.M.A.T     D.A.T.A.N.G


Kini,  Homestay Fayyadhah Kuantan Menyediakan Bilik Sewa untuk Harian atau bulanan serendah RM 50.00 sahaja. 



Check-in : 3.00 Petang

Check-out : 12.00 Tengahari



HUBUNGI:  011-3913-3051 (Pn. Rabiatul) 
  
 (Klik untuk terus whatsapp)



<<< Antara Kemudahan Yang Disediakan >>>
.
.
.




Ruang Tamu Beserta sofa & TV yang luas dan selesa >


.
.
.
.
.




.
.
.
.
.


<<< Antara Bilik Yang Disediakan >>>


Bilik 1 >
 2  Katil bersaiz Queen
Aircond 1.0hp
1 Bilik Air beserta Water Heater

Tuala, Sabun Mandi & Sejadah di sediakan
Harga : Serendah RM 80 sahaja, untuk 1 malam 
.
.
.


Bilik 1




Katil Queen 1, Tilam, Bantal, Selimut, Tuala & Sejadah


Katil Queen 2, Tilam, Bantal, Selimut, Tuala & Sejadah Queen 2


Water Heater beserta sabun disediakan

.
.
.
.
.

Bilik 2 >
1 Katil bersaiz Queen
Aircond 1.0hp
1 Bilik Air beserta Water Heater

Tuala, Sabun Mandi & Sejadah di sediakan
Harga : Serendah RM 50 sahaja, untuk 1 malam 
.


Bilik 2


Katil Bersaiz Queen beserta bantal & selimut






Bilik beserta Water Heater & sabun mandi

.
.
.
.
.



Bilik 3 >
2 Katil bersaiz Single
Aircond 1.0hp
1 Bilik Air beserta Water Heater
Tuala, Sabun Mandi & Sejadah di sediakan
Harga : Serendah RM 50 sahaja, untuk 1 malam 
.




Katil Single ada 2 beserta bantal & selimut




Aircond di bilik ke-3



Bilik Air dilengkapi water heater & sabun mandi


.
.
.

Ruang Makan >


.
.
.
.
.


  Dapur >
Disediakan tong gas beserta peralatan memasak (sudip & senduk )
Kuali, periuk & kettle eletrik
Pinggan, mangkuk, sudu & garfu



.
.
.
.
.


Ruang Membasuh >
Mesin Basuh
Ampaian Kain


.
.
.
.
.
·         Ruang tamu, ruang dapur, ruang makan, ruang membasuh adalah terbuka untuk kegunaan tetamu yang menginap



HUBUNGI:  011-3913-3051 (Pn. Rabiatul) 
  
 (Klik untuk terus whatsapp)



Selasa, 3 April 2018

Homestay Untuk Sewaan Bilik Bermula April 2018




Pihak Homestay Fayyadhah kini telah membuka Homestay untuk
 Sewaan Bilik harian ataupun bulanan.






Pihak Homestay Fayyadhah sering kali,  ditanya oleh para tetamu untuk mendapatkan sewaan bilik sahaja, tidak mahu sewa satu rumah kerana jumlah yang menginap adalah sedikit. Biasanya Seorang  Dua sahaja, pastinya mereka ingin menyewa 1 bilik sahaja.

Oleh yang demikian, pihak kami telah merealisasikan kehendak tetamu yang hanya mahu sewa bilik.  Maka wujudnyalah Homestay Fayyadhah Untuk Sewaan Bilik.

Apa yang menarik homestay dari kami kali ini adalah para tetamu bukan sahaja dapat menginap bilik yang dilengkapi aircond, water heater di bilik air, jenis katil juga dapat dipilih sama ada mahu bersaiz Single ataupun Queen.  

Malahan para tetamu juga boleh memasak ada kami sediakan ruang memasak. Selain itu juga, pihak kami juga menyediakan mesin basuh. Macam duduk 1 rumah yang lengkap dengan peralatan memasak, mesin basuh serta peti ais. Eh TV tiada ke? Sudah tentulah ada Tv di ruang tamu. Anda juga boleh rehat di ruang tamu yang dilengkapi dengan TV.

Dah ada TV cari pulak iron, iron beserta papan iron kami juga sediakan. Jangan risau lengkap tersangat lengkap seperti  sebuah homestay. 

Dapat pulak dengan Harga Murah serendah RM 50 sahaja untuk 1 malam. Hotel Bajet pun tidak dapat harga serendah RM50 siap kelengkapan boleh memasak & membasuh. Tidak perlu pening-pening, cari sahaja Homestay Fayyadhah Medan Warisan Untuk Sewaan Bilik.

 Apa yang pasti bilik memang tidak sempit, ada ruang nak solat, nak berehat di tepi katil pun boleh, selesa sangat2.

Lokasi, Jangan ditanyalah, memang tersangatlah  strategic kedudukan di tengah bandar kuantan. Nak ke mana cakap sahaja memang dekat sangat. Nak ke HTAA 5 minit sahaja, Giant 3 minit sahaja, Stadium Darul Makmur 5 minit sahaja. ECM, Capital City Mall tidak sampai 10 minit. Badan2 kerajaan juga dekat dalam 5 minit sahaja.

Malam-malam lapar pulak, tidak perlu bimbang turun bawah jalan kaki tidak perlu naik sebarang kenderaan, banyak kedai makan pilih sahaja. Nak makan Steamboat, sate, masakan panas, western food, shell out, banyak sangat pening nak pilih. 1 malam belum tentu dapat rasa semua kedai makan kawasan berdekatan. Tidak mengapa tambah 1 malam lagi menginap di Homestay Fayyadhah esok malam boleh sambung makan shell out pula.

Admin belanja sikit gambar-gambar proses pembinaan di homestay.

Proses menghias Ruang tamu



Ruang tamu bertemakan hijau - sejuk mata memandang



Ruang tamu bertemakan hijau - sejuk mata memandang






Ruang tamu bertemakan hijau - sejuk mata memandang


Ruang tamu dilengkapi Sofa beserta TV






















Ruang makan



Bilik Air, upgrade mangkuk tandas yang lebih selesa



<<< Antara Bilik Yang Disediakan >>>


Bilik 1 >
 2  Katil bersaiz Queen
Aircond 1.0hp
1 Bilik Air beserta Water Heater
Sejadah di setiap bilik

Bilik 2 >
1 Katil bersaiz Queen
Aircond 1.0hp
1 Bilik Air beserta Water Heater
Sejadah di setiap bilik

Bilik 3 >
2 Katil bersaiz Single
Aircond 1.0hp
1 Bilik Air beserta Water Heater
Sejadah di setiap bilik
Sejadah di setiap bilik

Ruang Tamu >
Sofa beserta TV
Iron beserta papan iron

  Dapur >
Disediakan tong gas beserta peralatan memasak (sudip & senduk )
Kuali, periuk & kettle eletrik
Pinggan, mangkuk, sudu & garfu
Ruang Membasuh >
Mesin Basuh
Ampaian Kain

Ruang Makan >
Meja Makan

·         Ruang tamu, ruang dapur, ruang makan, ruang membasuh adalah terbuka untuk kegunaan tetamu yang menginap















Ahad, 15 Oktober 2017

Homestay Fayyadhah (7) Semi D Indera Mahkota 8 -Kuantan

Homestay Fayyadhah (7) Semi D Indera Mahkota 8 -Kuantan 


Rumah Semi D 2 Tingkat









Check kekosongan homestay di SINI 


ALAMAT:

PERUMAHAN TAMAN MAHKOTA PUTRA, 25200 KUANTAN, PAHANG

HARGA:
  • 1 Hari :   R̶M̶3̶7̶0̶  ✔RM 300/ 1 mlm
  • 7 Hari :   R̶M̶3̶0̶0̶  ✔RM 250/ 1 mlm
  • 30 Hari : R̶M̶2̶5̶0̶  ✔RM 190/ 1 mlm

(Kadar sewa boleh dirunding mengikut hari)



Check-in : 3.00 Petang

Check-out : 12.00 Tengahari




HUBUNGI:  011-3913-3051 (Pn. Rabiatul)   
 (Klik untuk direct whatsapp)




Fasiliti Berdekatan Homestay Fayyadhah (7) Kuantan



:: Berdekatan Dengan Pusat Bandar Kuantan

:: Berdekatan Dengan Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA)

:: Berdekatan dengan Pusat Beli Belah : Capital City Mall, Kuantan Parade, Kompleks Teruntum, East Cost Mall, Megamall, Mydin @ Lorong Tun Ismail, Cowboy

::  Berdekatan Dengan Bangunan badan- badan kerajaan seperti MPK, LHDN, SUK Negeri Pahang di bandar Indera Mahkota
:: Berdekatan dengan Bukit Gambang Water Park - 20 minit sahaja
:: Berdekatan dengan Universiti Malysia Pahang (UMP) Gambang

:: Bersebelahan dengan UIA Kuantan

:: Bersebelahan dengan Kuan Medical Centre (KMC)
:: Kolej Matrikulasi Gambang, Kolej Komuniti Gambang, Asasi IIUM Gambang

:: Berdekatan dengan Pantai Teluk Cempedak - 15 minit sahaja

KEMUDAHAN:


> Rumah Semi D 2 tingkat  (Parking Kereta Besar)


> 4 Bilik Tidur & 3 Bilik Air

> Bilik Utama yang luas dan besar 

> Dilengkapi dengan TV (Siaran Digital yang jelas)

> 4 Aircond (Bilik utama, kedua , ketiga & ruang tamu
)

> Seterika & sejadah disediakan  

> Tilam single & bantal extra juga disediakan



> Peralatan Memasak


> Mesin Basuh 7 KG Semi Auto



Ruang Tamu Luas beserta Aicond 2.0Hp





Dapur dilengkapi peralatan memasak, peti ais & mesin basuh 



Bilik Utama ada 2 katil Queen beserta Aircond 1.5hp


Ruang Tengah dilengkapi iron




Bilik bawah beserta katil queen & single beserta tilam extra




Bilik ke-2 di Tingkat Atas, ada disediakan, katil queen & single beserta aircond



Bilik ke-3 beserta aircond




Bilik ke-3 beserta aircond






2 Bilik Air di tingkat atas, dilengkapi pemanas air


2 Bilik Air dilengkapi pemanas air


Rabu, 12 April 2017

Moh Kita Terjah Lokasi Kedai Makan Di Kuantan


Kali ni pihak Homestay Fayyadhah-kuantan, nak ceritakan serba ringkas kedai makan di kuantan yang very recommended.
Berikut merupakan, lokasi wajib tempat menjamu selera sekiranya, anda berkunjung ke Kuantan 

1: Warung Paksu & Maksu

* Apa yang menarik di sini adalah pelbagai pilihan makanan antaranya sata, otak-otak, keropok lekor, udang celup tepung, ikan celup tepung, bebola ketam, sotong celup tepung, aneka kuih muih.
Orang kata kalau ke kuantan  tak mencuba ke gerai ni memang tak lengkap percutian anda.






Add caption


2: Ana Ikan Bakar Petai

* Jika anda tercari-cari lokasi mana untuk makan malam, cubalah ke gerai Ana Ikan Bakar Petai, yang special anda boleh merasai ikan, sotong, udang yang dibakar bersama petai. Sekiranya bagi yang  biasa ke Ana Ikan Bakar Petai, anda boleh juga ke kedai makan yang lain di sekitar kawasan antaranya Mail ikan bakar dan juga gerai-gerai masakan panas.










3. Kerepok Lekor Black

Kedai kerepok lekor black ini hanya menjual kerepok lekor yang belum digoreng, bagi yang ingin membeli untuk dibawa pulang, bolehlah ke  kedai ini. Kerepok yang dijual memang sedap  dan yang penting masih baru. Sekiranya anda berkesempatan untuk ke sini, jika anda lihat di bahagian dapur kedai, para pekerja sedang sibuk membuat kerepok lekor.





4. Warung Mee Calong Beserah

Di kuantan juga terdapat gerai mee calong yang sangat sedap, sekiranya adan tercari-cari untuk makan tenghari  & petang di sinilah tempatnya. Harga yang ditawarkan sangat berpatutan, selain hidangan utama mee calong, kerepok lekor serta air kelapa muda yang segar juga turut dijual di warung.







5. Akob Patin House
Negeri pahang memang terkenal dengan masakan ikan patin masak tempoyak. Jika anda berada di kuantan jangan lupa untuk singgah di gerai  Pak Akob untuk merasai ikan patin masak tempoyak untuk makan tengah hari. Terdapat 2 jenis ikan patin yang dijual iaitu patin buah & patin biasa , harga juga berbeza. Selain itu daging salai masak lemak cili api dan juga lauk-pauk yang lain ada dijual di sini.